Wilt u echt lekker vlees eten? Lees dan onderstaande tips van onze chef-kok.

  • Laat uw vlees voordat u het gaat bereiden eerst op kamertemperatuur komen. Bereid daarna pas het vlees.
  • Gaar uw vlees bij lage temperatuur
  • Grote stukken vlees of rollade? Gebruik een vleesthermometer om de temperatuur te meten
  • Laat grote stukken vlees vooraf in de oven op 50 graden een paar uur voorgaren. Dan hoeft u alleen nog te grillen of te braden voor een korstje en een bruine kleur. Ideaal als u een aantal mensen te gelijk een lekker stuk vlees wilt serveren of naar eigen wens wilt serveren.
  • Is het vlees klaar? Laat het even in aluminium folie rusten voordat u gaat eten. Dit is vooral goed voor rood vlees.

Ideale vleestemperaturen

De één houdt van een doorgebakken stuk vlees, de ander van medium. Maar hoe controleer je dat? Meet de temperatuur van uw vlees met een vleesthermometer.

Temperaturen van vlees:

Rood 45 graden
Medium 55 graden
Rosé 60 graden
Doorbakken 68 graden of hoger